- گروه: اجتماعی
- کد خبر: 886
- بازدید: 30
- 1403/12/14 - 12:27:23
کارشناس بهداشت اهل خلخال:
تشخیص بیماریهای نادر چالشبرانگیز است

کارشناس بهداشت اهل خلخال گفت: به دلیل نادر بودن این بیماریها، پزشکان ممکن است در ابتدا نتوانند تشخیص صحیحی بدهند و این میتواند منجر به تأخیر در درمان شود.
محبوبه فائزی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «سلام خلخال»، بهروز جهانی بیماریهای نادر اشاره کرد و گفت: این بیماریها معمولاً کمتر از یک نفر از هر ۲ هزار نفر را تحتتأثیر قرار میدهند و به همین دلیل، بهعنوان بیماریهای نادر شناخته میشوند؛ باوجوداینکه هر یک از این بیماریها بهتنهایی نادر هستند، اما در مجموع، تعداد زیادی از افراد در سراسر جهان به این بیماریها مبتلا هستند.
وی با پرداختن به اینکه بسیاری از بیماریهای نادر به دلیل نقصهای ژنتیکی ایجاد میشوند؛ اذعان کرد: این نقصها میتوانند بهصورت ارثی از والدین به فرزندان منتقل شوند یا بهصورت تصادفی در طول زندگی فرد ایجاد شوند که میتوان به بیماریهایی مانند آتاکسی فرایدرش، بیماری هانتینگتون و بیماریهای متابولیک نادر از جمله این اختلالات هستند.
کارشناس بهداشت اهل خلخال تشخیص بیماریهای نادر را چالشبرانگیز دانست و گفت: به دلیل نادر بودن این بیماریها، پزشکان ممکن است در ابتدا نتوانند تشخیص صحیحی بدهند و این میتواند منجر به تأخیر در درمان شود و در بسیاری از موارد، بیماران به مدت سالها به دنبال تشخیص صحیح میگردند و این موضوع میتواند تأثیرات منفی بر کیفیت زندگی آنها داشته باشد.
وی اذعان کرد: تحقیقات جدید و تکنولوژیهای نوین، امکان شناسایی و درمان این بیماریها را بهبود بخشیدهاند. بهعنوانمثال، استفاده از ژندرمانی و درمانهای هدفمند میتواند به درمان برخی از بیماریهای نادر کمک کند؛ همچنین، ایجاد بانکهای اطلاعاتی و شبکههای همکاری بینالمللی به شناسایی و درمان این بیماریها کمک کرده است.
فائزی با اشاره به اینکه آگاهی عمومی درباره بیماریهای نادر نیز اهمیت زیادی دارد؛ افزود: با افزایش آگاهی، افراد بیشتری میتوانند به شناسایی علائم این بیماریها بپردازند و در صورت نیاز به پزشک مراجعه کنند. همچنین، حمایت از بیماران و خانوادههای آنها میتواند به بهبود کیفیت زندگی آنها کمک کند. سازمانهای غیرانتفاعی و گروههای حمایتی میتوانند نقش مهمی در این زمینه ایفا کنند.
انتهای خبر/ ج
دیدگاهها