- گروه: سیاسی
- کد خبر: 648
- بازدید: 81
- 1403/09/12 - 11:30:00
کارشناس سیاسی عنوان کرد:
تقویت قوانین عاملی در کاهش خشونت علیه زنان

کارشناس سیاسی اهل خلخال گفت: قوانین میتوانند حقوق زنان را به رسمیت بشناسند و از آنها در برابر خشونت و تبعیض محافظت کنند؛ این قوانین به زنان این اطمینان را میدهند که در صورت بروز خشونت، حمایت قانونی دارند.
حسین شمسی زاده در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «سلام خلخال»، بهروز جهانی مقابله با خشونت علیه زنان اشاره کرد و گفت: نامگذاری این روزبه منظور افزایش آگاهی درباره خشونتهایی که زنان در سرتاسر جهان با آن مواجه هستند، تعیین شده و همچنین این روز فرصتی است برای یادآوری اهمیت مبارزه با خشونت و حمایت از حقوق زنان است.
وی ادامه داد: هدف از این روز، جلبتوجه به مشکلات و چالشهایی
است که زنان در جوامع مختلف با آن روبرو هستند نامگذاری شده است.
استاد دانشگاه اهل خلخال با اشاره به اینکه مقابله با خشونت علیه زنان نیازمند تلاشهای جمعی و فردی است؛ گفت: آگاهیرسانی و قوانین و سیاستهای مطلوب جز مهمترین موارد مقابله با این موضوع است؛ بهطوریکه افزایش آگاهی عمومی درباره خشونت علیه زنان و پیامدهای آن میتواند به تغییر نگرشها و رفتارها کمک کند. برگزاری کارگاهها و سمینارها میتواند مؤثر باشد.
وی ادامه داد: ایجاد مراکز مشاوره و حمایت برای زنان آسیبدیده میتواند به آنها کمک کند تا از شرایط خود خارج شوند و به زندگی عادی برگردند و همچنین تقویت قوانین و سیاستهای حمایتی برای حفاظت از حقوق زنان و مجازات متخلفان میتواند به کاهش خشونت کمک کند.
شمسی زاده نقش آموزش و تشویق به گفتگو را از دیگر راهکارهای حل این چالش عنوان کرد و افزود: آموزش مهارتهای زندگی و توانمندسازی زنان میتواند به آنها کمک کند تا در برابر خشونت ایستادگی کنند و به استقلال مالی رسیده و همچنین در کنار آن ایجاد فضایی برای گفتگو درباره خشونت و تبادل تجربیات میتواند به کاهش تابوها و افزایش همدلی کمک کند.
وی خاطرنشان کرد: تشویق مردان به مشارکت در مبارزه با خشونت علیه زنان و آموزش آنها درباره احترام به حقوق زنان میتواند تغییرات مثبتی ایجاد کند.
وی با اشاره به اینکه زنان ایرانی در طول تاریخ نقشهای
متنوعی داشتهاند؛ افزود: در سالهای اخیر، زنان در زمینههای مختلفی مانند
تحصیلات، هنر، ورزش و سیاست پیشرفتهای قابلتوجهی داشته و در بسیاری از حوزهها،
از جمله تحصیلات عالی، به موفقیتهای چشمگیری دست یافتهاند و در برخی از رشتهها،
تعداد دانشجویان زن بیشتر از مردان است.
وی تصریح کرد: زنان در عرصههای اجتماعی و فرهنگی فعال هستند و صدای خود را در مسائل مختلف به گوش میرسانند که این نشان از اجرای موفقیتآمیز قوانین و اهمیتدادن به جایگاه زنان در نظام مقدس جمهوری اسلامی است.
استاد دانشگاه اهل خلخال در ادامه حفاظت از حقوق زنان و مجازات
متخلفان را از عوامل مؤثر در مقابله با خشونت علیه زنان برشمرد و افزود: قوانین میتوانند
حقوق زنان را به رسمیت بشناسند و از آنها در برابر خشونت و تبعیض محافظت کنند؛ این
قوانین به زنان این اطمینان را میدهند که در صورت بروز خشونت، حمایت قانونی دارند.
وی افزود: وجود قوانین مشخص میتواند به مجازات افرادی که مرتکب خشونت میشوند، کمک کند. این امر میتواند بهعنوان یک بازدارنده عمل کند و دیگران را از ارتکاب چنین رفتارهایی منصرف کند.
انتهای خبر/ ج
دیدگاهها