- گروه: اجتماعی
- کد خبر: 583
- بازدید: 28
- 1403/08/22 - 12:49:34
رئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان خلخال عنوان کرد:
بیش از ۵ هزار نفر عضو کتابخانههای عمومیخلخال
رئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان خلخال گفت: بیش از ۵ هزار عضو کتابخانههای عمومی در شهرستان خلخال هستند که اکثر مخاطبان کتاب و کتابخوانی در شهرستان خلخال دانشآموزان و دانشجویان هستند.
مریم محمدی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «سلام خلخال»، به اهمیت شعر و ادب فارسی و احیای شعر ایرانی اشاره کرد و گفت: زبان و ادبيات فارسي بهعنوان دومين زبان جهان اسلام و زبان حوزه فرهنگ و تمدن ايراني، با هزاران آثار گرانسنگ در زمینههای مختلف ادبي، عرفاني، فلسفي، كلامي، تاريخي، هنري و مذهبي همواره موردتوجه و اعتقاد ايرانيان و مردمان سرزمینهای دور و نزديك بوده است. علیرغم حوادث و رويدادهاي پر تبوتاب و گاه ناخوشايند، باز هم اين زبان شيرين و دلنشين در دورترين نقاط جهان امروزه حضور و نفوذ دارد.
وی ادامه داد: در فرهنگ ما، زندگی با شعر آغاز و با شعر بدرقه میشود؛ کودک در گاهواره، لالایی میشنود و از همان آغاز به شعر اُنس میگیرد و پس از مرگ نیز، آرایه مزارش، شعری است که برایش میسرایند و چهبسا خود پیش از مرگ برای خویش شعری میسراید. این آمیختگی ما با شعر و تأثیری که شعر بر فرهنگ و روحیات و رفتار ما میگذارد، ضرورت پرداختن به آن و ضرورت پاسداری از حریم این عنصر اعجازآفرین را بیشتر روشن میسازد.
رئیس اداره کتابخانه عمومی شهرستان خلخال در ادامه به تعداد کتابخانههای عمومی فعال در سطح شهرستان خلخال اشاره کرد و گفت: در حال حاضر نه کتابخانه در سطح شهرستان چهار باب در شهر خلخال که شامل: کتابخانه شهید عاشوریزاده که بهعنوان اولین کتابخانه عمومی استان اردبیل نیز می باشد واقع در خیابان امام (ره) 2- کتابخانه ملا ادهم عزلتی خلخالی و اق در محوطه پارک ارم، کتابخانه عمومی سید عبدالرحیم خلخالی واقع در مجتمع فرهنگی و هنری خلخال، کتابخانه مشارکتی شهید لاجوردی واقع در زندان خلخال، کتابخانه مرحوم رنجبر در شهر کلور، کتابخانه امام سجاد (ع) واقع درز شهرهشجین، کتابخانه شهید قلیزاده واقع در روستای لنبر، کتابخانه روستای برندق، کتابخانه روستای شال (فعلاً غیرفعال) فعالیت میکنند.
وی از وجود بیش 110 هزار جلد کتاب در کتابخانههای عمومی شهرستان خلخال خبر داد و گفت: کتابخانههای عمومی شهرستان خلخال در سطح استان اردبیل جز کتابخانه های غنی استان بوده که به همشهریان و اعضای محترم خدماتی کتابخانه ای و فرهنگی ارائه می دهد.
محمدی افزود: بیش از 5 هزار جلد کتاب در موضوع دفاع مقدس ، زندگینامه شهدا، فرهنگ ایثار و مقاومت و دلنوشته شهدا و خاطرات آنان برای بازدید عموم همه روزه در کتابخانه عمومی شهید عاشوری زاده دایر است.
رئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان خلخال از حضور بیش از 5 هزار کتابخوان و عضو کتابخانههای عمومی در شهرستان خلخال خبرداد و گفت: با توجه به شروع سال تحصیلی میزان مراجعات مخاطبان به محل کتابخانه های عمومی شهرستان خلخال از مرز 500 نفر در طول روز گذشته و اکثر مخاطبان کتاب و کتابخوانی در شهرستان خلخال دانش آموزان و دانشجویان هستند.
محمدی هدف نهایی کتابخانهها در بستر جامعه را سهولت در دسترسی افراد به اطلاعات موردنظر خود تلقی کرد و افزود: هدف نهایی کتابخانهها فراهمکردن وسایل دسترسی به هر نوع اطلاعات برای هر کس در هر زمان و مكان است؛ ارزیابی عملكرد بهعنوان یكی از وجوه مهم مدیریت کتابخانهها و مراكز اطلاعرسانی مطرح میشود، چنین كاری هم برای مدیران كتابخانه و هم برای استفادهکنندگان از خدمات حائز اهمیت است.
وی به برنامههای در دست اقدام جهت ارتقای سطح کیفی کتابخانههای سطح شهرستان پرداخت و گفت: برگزاری دورههای آموزشی برای همکاران، ارتقای سختافزاری و نرمافزاری کتابخانههای عمومی، تعیین نیازها و انتظارات اربابرجوع و اعضای محترم، ارتباط مدیریت با اربابرجوع و اعضای محترم، استانداردسازی خدمات اربابرجوع و اعضای محترم، تعهد نسبت به اربابرجوع و اعضای محترم حل مشكلات اربابرجوع و اعضای محترم برای بهبودبخشی از جمله اقدامات و تلاشهای کارکنان کتابخانههای عمومی سطح شهرستان خلخال است.
رئیس اداره کتابخانه عمومی شهرستان خلخال تربیت والدین و ترویج کودکان از بستر خانواده جهت ترغیب به مطالعه و کتابخوانی را از جمله مسائل مهم و تأثیرگذار دانست و خاطرنشان کرد: محیط و فضای فکری والدین سبب میشود تا بهصورت غیرمستقیم فرزندان تحت تربیت قرار گیرند. بدون تردید امروزه نقش مطالعه و کتابخوانی در رشد ذهنی، اجتماعی و احساسی کودکان اثبات شده و تأثیر کتاب، بهویژه بر رشد و تواناییهای زبانی و خلاقیت کودکان را نباید نادیده گرفت.
وی به اقدامات صورتگرفته برای آشنایی مردم بالاخص کودکان و نوجوانان بافرهنگ کتابخوانی اشاره کرد و افزود: ارتباط با مدرسه و محیط آموزشی، برگزاری کلاسی آموزش مطالعه در کتابخانههای عمومی، برگزاری کلاسهای شعرخوانی، مراجعه همکاران به مهدهای کودک، اجرای برنامههای شاد و متنوع همراه با بازیهای فکری، برگزاری کلاسهای نقاشی، برگزاری نشستهای کتابخوانی برای کودکان و نوجوانان، برگزاری نشستهای جمعخوانی از جمله برخی از اقدامات کتابخانههای عمومی برای کودکان و نوجوانان است.
انتهای خبر/ ج
دیدگاهها