- گروه: فرهنگی
- کد خبر: 572
- بازدید: 28
- 1403/08/19 - 06:00:35
ظرفیت ویژهای که باید به آن پرداخت؛
انار نمهیل فرصتی برای جهش اقتصادیوگردشگری خلخال
میوه انار روستای نمهیل یکی از ظرفیتهای بالقوهای است که در طول سالیان گذشته و تلاشهایی که برای رونق و توسعه آن در دست اجرا است به عرصه ظهور رسیده که این خود نیازمند توجه روزافزون مسئولان و سرمایهگذاران است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «سلام خلخال»، بخش خورش رستم شهرستان خلخال به مرکزیت شهر هشجین واقع در 40 کیلومتری از مرکز شهرستان خلخال جزو نگینی گمشده در استان اردبیل بوده که علاوه بر داشتن تاریخی دیرینه و مشاهیر علمی بزرگ، باتوجهبه داشتن آبوهوای متعادل و خاکی حاصلخیز دارای ظرفیتهای بالقوه ویژهای در حوزه کشاورزی است.
میوه انار روستای نمهیل یکی از ظرفیتهای بالقوهای است که در طول سالیان گذشته و تلاشهایی که برای رونق و توسعه آن در دست اجرا است به عرصه ظهور رسیده که این خود نیازمند توجه روزافزون مسئولان و سرمایهگذاران است.
برندسازی و حضور سرمایهگذاران راهی برای توسعه گردشگری در نمهیل است
دکتر منوچهر آقایی هشجین در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «لام خلخال»، به حاصلخیزی زمینهای منطقه خورشرستم اشاره کرد و گفت: وجود خاک حاصلخیز و شرایط آبوهوایی مطلوب این منطقه در تولید این محصول کشاورزی فرصتی بینظیر در توسعه گردشگری و حضور سرمایهگذاران است.
وی شناساندن ظرفیتها و توانمندیهای صنایعدستی، تولید محصولات باغی، کشاورزی در جشنواره انار نم هیل را از جمله اهداف مهم این جشنواره نام برد و گفت: سعی کردیم قابلیتهای اکوتوریسم را در قالب این رویداد نشان دهیم. بیایید این منطقه را معرفی کنیم.
دبیر اولین جشنواره انار نمهیل در ادامه خاطرنشان کرد: برندسازی و حضور سرمایهگذاران در توسعه و ایجاد کارگاههای زودبازده و همچنین بهرهگیری از نیروهای بومی در این منطقه میتواند ظرفیتی ویژه در توسعه اشتغال و اقتصاد منطقه خورش رستم را به دنبال داشته باشد.
تلاش برای معرفی انار نمهیل با استانهای همجوار اردبیل
دکتر وحید کنعانی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «سلام خلخال»، به ظرفیت بالای این روستا در ایجاد مرکز تجاری و اقتصادی و همچنین توسعه گردشگری اشاره کرد و گفت: ظرفیت گردشگری در نمهیل بالاست و میتوان با ایجاد زیرساختهای لازم زمینه حضور گردشگر را فراهم کرد.
وحید کنعانی، برگزاری اینگونه جشنوارهها در منطقه خلخال را گامی مثبت در معرفی جاذبههای منطقه و توسعه جنوب استان اردبیل عنوان کرد و گفت: شهرستان خلخال و کوثر دارای نعمتهای خدادی و مواهبی ویژهای است که نیازمند معرفی و مطرحکردن آن است.
وی یادآور شد: تولید ۵۰۰ تن انار و ۲۰۰ تن توت و میوههای نوبرانه هم ظرفیت اقتصادی روستای نمهیل است که میطلبد مدیران استان در جهت رفع مشکل کشاورزان و توسعه کشاورزی روستا اهتمام ویژه داشته باشند.
نماینده مردم خلخال و کوثر از اقدامات ویژه در جهت بازسازی انهار و زیرساختهای تولیدی در این روستا خبر داد و افزود: به دلیل جمعیت بالای ۹۰۰ نفری روستا و همچنین باغات مرغوب روستا مشکلاتی از قبیل: چم نمهیل، برقرسانی به باغات، ترمیم انهار در دست اقدام است.
وی به صادرات دیگر محصولات کشاورزی از روستای نمهیل به اقصینقاط کشور بالاخص به استانهای همجوار اشاره کرد و افزود: باتوجهبه وسعت باغات میوه و کثرت نوع تولیدات محصولات کشاورزی، تمرکز اصلی در توسعه کشاورزی این منطقه بر روی تمام محصولات کشاورزی بوده که در فصول برداشت میوه بتوان با همکاری و ایجاد زمینههای مساعد دیگر محصولات کشاورزی را نیز در معرض صادرات و عرضه گذاشت.
تولید بیش از 500 تن انار در نمهیل
به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «سلام خلخال»، به نقل از ایرنا مهدی ارجمند در گفتگو با خبرنگار ایرنا گفت: از امتیازات این جشنواره نمایش توانمندیهای هر روستا به ظرفیت موجود اقتصادی و فرهنگی است که معرفی دقیق آن بهعنوان شاخصه توسعه برنامهریزی و شکوفایی استعدادهای روستاها را عاملیت و عینیت بخشید و هر منطقه و بخش روستای را به قطبی از تولید محصولات کشاورزی، دامی، صنایعدستی و گردشگری تبدیل کرد.
وی ظرفیتها و پتانسیلهای این منطقه را در کنار اماکن تاریخی و مناظر طبیعی بینظیر توصیف کرد و یادآور شد: اهالی این منطقه در کنار زیست طبیعی، از حیاتوحش و مراتع و جنگلها صیانت کرده و سعی میکنند تا با قدر دانستن مواهب خدادادی زمینه تولید محصولات متنوع را مهیا کنند.
بخشدار خورشرستم در ادامه اضافه کرد: در قالب این جشنواره سعی کردیم تا قابلیتهای گردشگری این منطقه را معرفی کرده و با همکاری دستگاههای مختلف به عمران و آبادانی این منطقه مساعدت کنیم.
وی به جریان برگزاری جشنواره در هفتههای گذشته پرداخت و افزود: کارگروه گردشگری بخش نسبت به برگزاری این جشنواره در طول سه ماه اخیر برنامهریزی مناسبی داشته و که با حضور گرم و استقبال علاقهمندان این رویداد را به سرانجام همراه بود.
ارجمند تولید بیش از ۵۰۰ تن انار را در این منطقه یادآور شد و تصریح کرد: بیش از ۴۶ هکتار از باغات این منطقه به تولید انار اختصاصیافته و در کنار آن اهالی منطقه در تولید توت، انجیر و زردآلو نیز از شهرت و برند خاص برخوردار هستند.
تبلیغات و رسانه راهی برای معرفی هرچه بهتر روستای نمهیل
عسگر بیگی نیز در گفتگو با خبرنگار سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «سلام خلخال»، حضور پرشور مردم در جشنواره نمهیل را نشان از ظرفیت بالا در حوزه گردشگری این منطقه نام برد و گفت: از جمله مزایای برگزاری این دوره شناخت گردشگران با زیستبوم و تاریخ این منطقه و همچنین توسعه گردشگری و ایجاد بهنوعی مسیر ارتباطی اقتصادی با دیگر استانهای همجوار بوده که خود نیازمند تبلیغات و ایجاد فضای رسانهای مثبت در جهت توسعه اقتصادی و گردشگری است.
وی بزرگترین دستاورد این جشنواره را ثبت ملی این جشنواره دانست و گفت: مسئولین استانی باید بیشتر از گذشته توجهات خود را معطوف به منطقه خلخال بالاخص بخش خورشرستم کرده و از این ظرفیتهای خدادادی نهایت بهره را ببرند.
امامجمعه بخش خورشرستم در پایان با بیان اینکه که منطقه خورش رستم امروز با ظرفیت بالای خود، نشان داد که جنوب استان اردبیل چه قابلیتهای گردشگری بزرگی دارد افزود: خورش رستم با مناظر طبیعی بکر و جذابیتهای منحصربهفرد، میتواند یکی از مقاصد برتر گردشگری در استان اردبیل باشد.
انتهای خبر/ ج
دیدگاهها