- گروه: اجتماعی
- کد خبر: 327
- بازدید: 63
- 1403/05/30 - 08:08:46
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خلخال:
برداشت یکهزار و ۲۰۰ تن خیار در خلخال
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خلخال گفت: با توجه به عملکرد ۲۰ تنی محصول خیار در هر هکتار امسال بیش از یکهزار و ۲۰۰ تن خیار از سطح جالیزها و مزارع زیر کشت برداشت و روانه بازار خواهدشد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «سلام خلخال»، به نقل از ایرنا حسن نورمحمدی در حاشیه بازدید از برداشت محصول خیار از مزارع روستای گورانسراب شهرستان خلخال در گفتگو با خبرنگار ایرنا از آغاز برداشت محصول خیار از جالیزهای روستای پایلوت گورانسراب از توابع بخش مرکزی خلخال خبر داد و اعلام کرد: امسال ۶۰ هکتار از اراضی مستعد این شهرستان به کشت محصول خیار اختصاص یافته است.
مدیر جهاد کشاورزی خلخال اظهار داشت: با توجه به عملکرد ۲۰ تنی محصول خیار در هر هکتار پیشبینی میشود امسال بیش از یکهزار و ۲۰۰ تن خیار از سطح جالیزها و مزارع زیر کشت برداشت و روانه بازار شود که این میزان در مقایسه با سال گذشته رشد ۲۵ درصدی نشان میدهد.
وی گفت: کشاورزان در سالهای اخیر از روشهای نوین کشت و آبیاری از جمله آبیاری نواری استفاده میکنند که در نتیجه این اقدامات ضمن صرفهجویی در مصرف آب و کاهش هزینههای تولید، سطح برداشت محصول از لحاظ کمی و کیفی افزایش یافته است.
نورمحمدی همچنین ادامه داد: خیار و گوجهفرنگی خلخال به دلیل کشت سنتی و ارگانیک و پرهیز کشاورزان در استفاده از کودها و سموم شیمیایی دارای عطر ، بو و طعم خاصی دارد و بیشتر محصول تولیدی مصرف داخلی داشته و بخشی از آن نیز در بازارهای شهرهای همسایه عرضه میشود.
به گفته این مقام مسئول ، در حال حاضر ۴۰ هکتار از اراضی کشاورزی روستای گورانسراب زیرکشت محصول خیار رفته و درصورت تکمیل و بهرهبرداری از سد معیشتی درحال احداث گورانسراب سطح زیر کشت محصول خیار در این روستا ۵۰ درصد افزایش خواهد یافت.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خلخال اضافه کرد: این سد با ظرفیت ۲۵۰ هزار متر مکعب آب با هدف تامین آب اراضی کشاورزی ۱۳۵ هکتار از اراضی پایاب سد از سال پیش آغاز شده و با تکمیل این طرح زمینه شغلی ۲۰۰ نفر از صیفیکاران این روستا فراهم خواهد شد.
نورمحمدی به کشاورزان صیفیکار توصیه کرد از روشهای جدید تولید محصولات از جمله ایجاد احداث و راهاندازی کشت گلخانهای استفاده کنند.
وی افزود: با توجه به تغییرات ناگهانی هوا و شرایط اقلیمی منطقه که همواره بر کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی شهرستان تاثیرگذار بوده ، راهاندازی گلخانههای مقیاس کوچک زمینه تولید محصولات صیفی در همه فصول سال در این منطقه فراهم میکند.
انتهای خبر/ ج
دیدگاهها