سلام خلخال

پایگاه خبری تحلیلی

سلام خلخال

جمعه 24 اسفند 1403
  • گروه: اجتماعی
  • کد خبر: 916
  • بازدید: 10
  • 1403/12/23 - 10:19:48

کارشناس تغذیه:

غذای ایرانی عاملی در تبادل فرهنگ ایرانی

غذای ایرانی عاملی در تبادل فرهنگ ایرانی

کارشناس تغذیه گفت: در ایران، باتوجه‌به تنوع اقلیمی و فرهنگی، غذاهای ایرانی به‌عنوان یکی از ارکان اصلی سبک زندگی مردم شناخته می‌شوند.

منیژه حق‌گویی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «سلام خلخال»، با اشاره به اینکه سبک زندگی هر قوم و ملتی به طور مستقیم تحت‌تأثیر فرهنگ، تاریخ و جغرافیا قرار دارد؛ گفت: در ایران، باتوجه‌به تنوع اقلیمی و فرهنگی، غذاهای ایرانی به‌عنوان یکی از ارکان اصلی سبک زندگی مردم شناخته می‌شوند که این غذاها نه‌تنها طعم و مزه خاصی دارند، بلکه به دلیل استفاده از مواد اولیه طبیعی و سالم، نقش مهمی در حفظ سلامت افراد ایفا می‌کنند.

وی با پرداختن به اینکه غذاهای ایرانی معمولاً شامل مواد مغذی متنوعی هستند که می‌توانند به بهبود سلامت جسمی و روحی کمک کنند؛ اذعان کرد: استفاده از سبزیجات تازه، حبوبات، غلات کامل و ادویه‌جات طبیعی در تهیه غذاهای ایرانی، به تأمین ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها کمک می‌کند. این مواد غذایی به‌ویژه در برابر بیماری‌های مزمن مانند دیابت، بیماری‌های قلبی و سرطان مؤثر هستند.

کارشناس تغذیه یکی از ویژگی‌های بارز غذاهای ایرانی را تنوع آن‌ها دانست و گفت: از خورشت‌های خوشمزه مانند قیمه و فسنجان گرفته تا کباب‌های لذیذ و دسرهای سنتی مانند باقلوا و زعفرانی، هر کدام از این غذاها می‌توانند بخشی از یک رژیم غذایی متعادل و سالم باشند. به‌علاوه، بسیاری از این غذاها به‌صورت خانگی تهیه می‌شوند که این خود به کنترل کیفیت و سلامت مواد غذایی کمک می‌کند.

وی افزود: در سبک زندگی ایرانی، غذا نه‌تنها برای تأمین انرژی و تغذیه، بلکه به‌عنوان یک عامل اجتماعی و فرهنگی نیز اهمیت دارد؛ دور هم جمع‌شدن خانواده‌ها و دوستان برای صرف غذا، فرصتی برای تقویت روابط اجتماعی و ایجاد حس همبستگی است که این تعاملات اجتماعی می‌توانند به بهبود سلامت روانی افراد نیز کمک کنند.

حقگویی با اشاره به اینکه در دنیای مدرن امروز، تغییرات در سبک زندگی و عادات غذایی می‌تواند تهدیدی برای سلامت جامعه باشد؛ افزود: مصرف غذاهای آماده و فست‌فودها به‌دلیل سهولت و سرعت در تهیه، به‌طور فزاینده‌ای در حال افزایش است. این نوع غذاها معمولاً حاوی چربی‌های اشباع، قند و نمک بالا هستند که می‌توانند به بروز بیماری‌های مختلف منجر شوند؛ بنابراین، بازگشت به غذاهای سنتی و استفاده از مواد اولیه طبیعی و سالم، می‌تواند راهی مؤثر برای حفظ سلامت جامعه باشد.

انتهای خبر/ ج

اشتراک‌گذاری

  • غذای ایرانی عاملی در تبادل فرهنگ ایرانی

برچسب‌ها

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
نه به‌اضافه ده